Hlavní obsah

Inspekce nachystala na policistu léčku, páchal trestnou činnost

Novinky, Ondřej Kořínek
Teplice

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) otestovala příslušníka policie z Teplic, u kterého měla podezření, že páchá trestnou činnost. Policista v době svého volna prováděl zkoušky pravosti bankovek u prodejců a peníze si pak ponechal.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Inspekce stíhá policistu z Územního odboru Teplice, který v době svého volna obcházel prodejny a s odznakem a smyšlenou záminkou prováděl kontroly falešných bankovek.

„V jednom případě vylákal od majitele prodejny dva kusy bankovek v hodnotě 500 korun. Následně si bankovky ponechal a použil pro vlastní potřebu,“ informovala mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Protože se muž zákona dopouštěl trestné činnosti opakovaně, rozhodla se inspekce pro provedení tzv. zkoušky spolehlivosti. Policista ale zkouškou neprošel a spáchal další trestný čin.

„Od oznamovatele převzal nalezenou pánskou příruční tašku s finanční hotovostí, značkovým zapalovačem, náramkovými hodinkami a krabičkou cigaret. Avšak v souvislosti s nálezem nevyhotovil žádný úřední záznam, věci si ponechal a užil je jako vlastní,“ doplnila mluvčí GIBS.

„Policista byl k 1. říjnu propuštěn ze služebního poměru,“ uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek. Policistovi hrozí za trestné činy přisvojení pravomoci úřadu a zneužití pravomoci úřední osoby až pět let vězení. Je stíhán na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám