Hlavní obsah

Falešní strážníci chtěli po nevidomém zaplatit pokutu, utekli se 14 tisíci

Právo, ch
Tábor

Lidské hyeny, jinak nelze nazvat dvojici zlodějů, která v sobotu časně ráno okradla v Táboře devětačtyřicetiletého nevidomého muže. Pachatelé se přitom vydávali za strážníky a chtěli, aby muž zaplatil pokutu za psa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dvojice si muže vyhlédla v okamžiku, kdy venčil na parkovišti před zimním stadiónem svého asistenčního psa. Měli se vydávat za městské strážníky a požadovat po něm pokutu s odůvodněním, že psa nechal volně pobíhat,“ popsal Právu postup zlodějů táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

„Protože u sebe neměl finanční hotovost, jeden z mužů jej měl doprovodit do jeho bytu v domě v Leskovické ulici. Tam poškozený vyndal z krabičky bankovky v hodnotě 14 000 korun a hodlal pokutu uhradit. V tu chvíli mu pachatel peníze z ruky vytrhl a utekl,“ sdělil Doubek.

Dodal, že okradený následně zalarmoval policisty. Těm sdělil, že mohlo jít o mladíky možná ve věku kolem 25 let.

Policisté, kteří případ vyšetřují, žádají proto o pomoc případné svědky, kteří mohli v sobotu okolo čtvrté ráno dvojici mladíků ve společnosti poškozeného na parkovišti u táborského zimního stadiónu vidět. Informace přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám