Hlavní obsah

Dva mladíci zabili starého muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRÁŽ POD RALSKEM

Mladiství ve věku 16 a 15 let pravděpodobně způsobili smrt 62letého muže, kterého v neděli 5. září objevili vodní lyžaři při tréninku v Horeckém rybníku ve Stráži pod Ralskem. Vše nejdříve nasvědčovalo tomu, že muž zemřel nešťastnou náhodou.

Foto: Petra Machová
Článek

Při prvotním ohledáním těla mrtvého nebyly totiž zjištěny žádné stopy násilí. Soudní pitva později také stanovila jako příčinu úmrtí udušení při utonutí.

Způsobem, který policie pečlivě tají, však kriminalisté zjistili, že jeho smrt mají na svědomí dva mladíci. Ti byli zadrženi o dva dny později v úterý 7. září. "Jeden je z Českolipska, druhý z Košic," sdělila mluvčí severočeských policistů Jarmila Hrubešová.

Zbili ho a hodili do vody

"Muže přepadli na břehu rybníka s úmyslem jej okrást. Napadli ho, sebrali mu peněženku, strčili do vody a dál se o něj nezajímali. Muž se krátce na to utopil," upřesnila mluvčí.

Oba mladíci byli obviněni z loupeže a byla na ně uvalena vyšetřovací vazba. "Podle trestního zákona hrozí za loupež, při které dojde k usmrcení oběti, trest odnětí svobody na 10 až 15 let," řekla Hrubešová. U mladistvých pachatelů se trestní sazba snižuje na polovinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám