Hlavní obsah

Dálnice D2 na Bratislavu je po nehodě kamiónu opět průjezdná

Brno

Dálnice D2 ve směru na Bratislavu, kterou od rána blokovala nehoda kamiónu, byla po 21:00 opět zprůjezdněna. Oznámilo to Ředitelství silnic a dálnic. Specializovaná firma odstranila podle mluvčí brněnské policie Andrey Strakové havarovaný vůz z dálnice kolem 20:00.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

ilustrační foto

Článek

Hasiči odstraňovali celý den následky noční nehody kamiónu na dálnici D2, která od 13. kilometru znemožnila provoz ve směru na Bratislavu. V cisterně kamiónu bylo 25 tun uhelného prachu. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Haida do příkopu vedle dálnice vyteklo asi 300 litrů nafty. Specializovaná firma ji bude odčerpávat patrně v pátek.

Firma tahač s cisternou odstranila pomocí pneumatických zvedacích vaků a jeřábů. "Důvodem byla snaha o to, aby cisterna nebyla poškozena a prach se neuvolnil," uvedl Haid. Podrobná kontrola cisterny nepotvrdila žádný únik uhelného prachu z nádrží.

Souprava tahače s cisternou sjela do příkopu na 13. kilometru dálnice z Brna do Bratislavy ve čtvrtek kolem 02:30. Hasiči chtěli nejprve 25 tun uhelného prachu z cisterny přečerpat jinam, to se jim ale nepodařilo. Cisternu proto bylo nutné vyprostit i s nákladem. Od doby nehody do zhruba 14:00 mohli řidiči jezdit jedním jízdním pruhem, později byla dálnice kvůli provozu těžké techniky zavřená celá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám