Hlavní obsah

Cestovali na operaci do Německa. Obsluha pumpy na D6 jim sebrala půl milionu

Téměř půl milionu korun odcizila podle Celní správy zaměstnankyně jedné čerpací stanice na dálnici D6 dvojici cizinců z Ázerbájdžánu, kteří cestovali na operaci do Německa. Peníze měla obsluha vzít poté, co jí zákaznice pumpy odevzdala nalezenou tašku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál minulý pátek na pumpě u Nového Strašecí na Rakovnicku. Celníci si manželů všimli, když přecházeli frekventovanou dálnici, a chtěli je upozornit, že je to velmi nebezpečné chování. Než však tak stačili učinit, dvojice jim řekla, že jí bylo odcizeno 17 500 eur (asi 450 tisíc korun) z kabelky zapomenuté na stole odpočívadla. Peníze chtěli použít na operaci v Berlíně.

„Po tomto zjištění celníci za doprovodu manželů odjeli na protější čerpací stanici. Obě ženy obsluhující čerpací stanici uvedly, že nějaká paní jim předala nalezenou volně ležící kabelku černé barvy, která se nacházela na odpočívadle,“ informovala mluvčí celníků Yvona Matějková.

Nechtěly ukázat záznam

Když chtěli celníci vidět videozáznam z pumpy, začaly se ženy vymlouvat, že kamery do těchto míst nevidí. Celníci proto přivolali policii, leč marně. Ženy si trvaly na svém a nechtěly videozáznam ukázat. Pomohl až telefonát s vedoucím pumpy.

„Na záznamu bylo vidět, že nějaká paní nalezenou kabelku předala obsluze, avšak po chvíli jedna z pracovnic kabelku pod pultem prohledala a něco z ní odnesla do zázemí, když se vrátila, tak druhé čerpadlářce (přímo na kameru) ukázala papír, na kterém bylo napsáno 17 500 eur,“ popsala mluvčí celníků.

Podle ní tak záznam jasně ukázal, že peníze vzala jedna z pracovnic. Obsluhu následně odvezla policie, celníci dvojici cizinců, kteří museli být vyslechnuti. Jeden z celníků pomáhal jako tlumočník z ruštiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám