Hlavní obsah

Česká rodina pašovala 260 kilogramů hašiše

– STRÁŽNÝ

Němečtí policisté zadrželi 7. března zásilku téměř 260 kilogramů hašiše, který ¨ve více než 600 schovaných balíčcích převážela v obytném voze česká rodina. Vůz zadrželi na dálnici mezi Pasovem a Regensburgem. Droga byla ukryta v tajných schránkách dodávky. Její cena na černém drogovém trhu se pohybuje v řádu desítek miliónů korun.

Foto: Městská policie Roudnice nad Labem

Poškozené zabezpečovací zařízení trati.

Článek

Bohumír Marek z českého generálního ředitelství cel upřesnil, že posádku automobilu tvořila rodina se severních Čech se zhruba dvouletým dítětem.

Osmadvacetiletý organizátor byl zadržen o dva dny později v Ústí nad Labem a nyní je ve vazbě. "Byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za který mu hrozí 10 až 15 let vězení," řekla na tiskové konferenci Lenka Bradáčová z Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem.

Auto policisté nespustili z očí

Posádka vozu, která hašiš převážela, zůstává ve vazbě v Německu. "Jde o dvaadvacetiletého muže s manželkou a jejich dítětem a mužova otce a strýce," uvedl Marek. Pokud jim bude prokázána trestná činnost, budou podle představitelů německých orgánů v Německu odsouzeni. Dítě zatím zůstává s matkou. Tresty za drogové delikty se v Německu pohybují od dvou do patnácti let, vzhledem k velkému množství převážené drogy lze v tomto případě počítat s vyšším trestem.

Organizátor podle Bradáčové podnikal v oblasti autodopravy a zaměřoval se na převoz léčiv. Obytný automobil z půjčovny vyrazil v únoru do Sýrie a odtud směřoval do Nizozemí, kde měla skončit zásilka hašiše. Ve voze, který byl celou cestu sledován, bylo nalezeno celkem přes 670 balíčků drogy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám