Hlavní obsah

Bývalý policista Čaš byl obviněn z ohrožení

Právo, Josef Gabzdyl
FRÝDEK-MÍSTEK

Proti bývalému vedoucímu dopravního inspektorátu ve Frýdku Místku Michaeli Čašovi (35 let) bylo zahájeno trestní stíhání pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Potvrdila to státní zástupkyně Jarmila Šajnová.

Článek

Čaš v červenci na okraji Ostravy opilý narazil se svým Seatem Toledo do toyoty před ním, kde zranil ženu a dítě. Znalci, expertizy i svědci se shodli na tom, že za volantem seděl Čaš, ačkoliv tvrdil, že byl na místě spolujezdce a jemu blízká osoba po nehodě v šoku utekla a on si jen přesedl, aby zhasl motor a zapnul výstražná světla. Policistovi hrozí až tříleté vězení.

"Pan Čaš si oznámení o zahájení trestního stíhání v úterý převzal a další okolností nehody se budou dále vyšetřovat. Vyslechnut bude obviněný i svědci," uvedla státní zástupkyně.

Podle expertiz a výsledku krevní zkoušky měl Čaš v době nehody 3,12 až 3,19 promile alkoholu v krvi, což je hodnoceno jako těžká opilost. V době srážky jel seat dovolenou devadesátikilometrovou rychlostí, řidička ve voze před ním však právě zpomalovala na šedesátku, protože chtěla odbočit k prodejně Makro.

Alkoholem posilněný Čaš už nestačil zabrzdit. Zda policista opravdu chtěl z místa nehody ujet, odmítla státní zástupkyně upřesnit a odkázala na další vyšetřování. Škoda na poničené toyotě přesahuje šedesát tisíc korun.

Čaš se opakovaně nechce k případu vyjadřovat. "Médiím už nic neřeknu," prohlásil bývalý nadporučík do telefonu. Žena, která utrpěla zranění, zůstává s bolestmi krční páteře na nemocenské.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám