Hlavní obsah

Akce Úklid v Chebu odhalila hledaného muže a drogu

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest mladistvých pod vlivem alkoholu, cizinci bez dokladů, dopadená kapsářka a muž, na nějž byl vydán evropský zatykač. To je výsledek policejní akce ‚Úklid‘ v Chebu. Jeden z cizinců měl u sebe bílou krystalickou látku. Policie zjišťuje, zda jde o drogu.

Článek

Akce proběhla z pátku na sobotu.„Byla zaměřena na hledané a pohřešované osoby, věci pocházející z trestné činnosti, podávání alkoholu mladistvým a silniční kontrolu,“ informovala mluvčí chebské policie Martina Hrušková.

Policejní pořádková jednotka z Chebu vlastními silami vypátrala a zadržela nebezpečného pachatele. „Na muže byl pro závažnou trestnou činnost spáchanou v Německu vydán evropský mezinárodní zatýkací příkaz,“ uvedla mluvčí. „Pachatel byl v brzkých ranních hodinách z bezpečnostních důvodů eskortován na pokyn krajského soudce do Plzně. Bude vydán k trestnímu stíhání do ciziny,“ potvrdila. Podle jejích slov nejde o žádného nováčka, závažnou  trestnou činnost páchal i na našem území.

Podobně policii známá je i odhalená 31letá žena. Dopadena byla poté, co okradla dvě postižené. „V prodejně v Chebu využila nepozornosti ženy a z volně odložené tašky jí vzala peněženku s financemi, doklady a platební kartou,“ informovala Hrušková. Druhou postiženou si vyhlédla v kadeřnictví, v odcizené peněžence byly vedle dokladů a platební karty tři tisíce korun. „Žena byla za podobný skutek v předešlých třech letech již odsouzena,“ dodala mluvčí.

U šesti mladistvých ukázala dechová zkouška požití alkoholu. „Nejvyšší naměřená hodnota byla 1,44 promile a nadýchala ji dívka,“ informovala mluvčí.

V jedné z heren zajistila policie omamné a psychotropní látky. Našla je v prostorách herny a také u jednoho muže - cizince. „Zajištěná bílá krystalická látka bude odeslána na expertízu,“ doplnila Hrušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám