Hlavní obsah

Na halu v Plzni se zřítil vrtulník, čtyřčlenná posádka zahynula

Právo, Novinky, Ivan Blažek, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Čtyřčlenná posádka malého vrtulníku zemřela ve středu odpoledne po pádu stroje na výrobní halu firmy v Plzni. Záchranáři se vážně zraněné pokoušeli oživit, to se ale přes jejich snahu nepovedlo.

BEZ KOMENTÁŘE: Na halu v Plzni spadl malý vrtulníkVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

Na halu spadl malý vrtulník Robinson R44, havárie se stala v ulici Domažlická. Vrtulník částečně propadl střechou budovy a zůstal viset na její konstrukci. Původní informace hovořily o tom, že stroj spadl na výrobní halu žárové zinkovny firmy Mea, ve skutečnosti šlo však o sousední halu jiné firmy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hasiči a záchranáři u zinkovny v Plzni, kde spadl vrtulník. Jeho čtyřčlenná posádka zahynula.zasahovali 5. září 2018 při nehodě malého vrtulníku v Plzni.

Záchranáři vyhlásili stav hromadného postižení osob a vyslali na místo několik posádek. „Dle svědků vrtulník letěl nad terénem, nezvládl manévr, přetočil se na bok a následně spadl. Dle některých došlo k výbuchu,” uvedl manažer vnějších vztahů a PR plzeňských záchranářů Vítězslav Sladký.

Záběry, které mají ukazovat vrtulník krátce před nehodou

Foto: Ivan Blažek, Právo

Malý vrtulník se v Plzni zřítil na halu zinkovny

„Havárii nepřežila čtyřčlenná posádka vrtulníku. V době pádu se v hale nenacházely žádné další osoby,” uvedla mluvčí policie Martina Korandová s tím, že příčiny tragédie budou předmětem dalšího vyšetřování.

Foto: David W Cerny, Reuters

Podle agentury Reuters jsou na fotografii trosky zříceného vrtulníku.

Policie jméno majitele vrtulníku zatím nezveřejnila. Podle informací Práva se jednalo o stroj, který si přivezl z Itálie a pilotoval plzeňský podnikatel B. D. Ostatní tři pasažéři - dva muži a jedna žena - pocházeli z Thajska.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Vrtule padajícího vrtulníku poškodila jednu z hal.

„Dvě zranění byla neslučitelná se životem, dvě osoby jsme se pokoušeli resuscitovat, bohužel marně,“ řekl Právu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Pravděpodobně je rovněž narušena statika budovy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Mluvčí hasičů Petr Poncar původně informoval o oživování lidí. „Probíhá resuscitace u čtyř lidí, unikají provozní kapaliny, požár zatím nevznikl,” uvedl. Později mluvčí záchranné služby Martin Brejcha uvedl, že čtveřice zraněných nepřežila.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hasiči a záchranáři zasahují při nehodě malého vrtulníku v Plzni

Podle informací Práva z místa nehody se vrtulník nakonec propadl dovnitř haly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám