Hlavní obsah

Hasiči uhasili požár výrobní haly v Příbrami, škoda přesáhla 50 miliónů

Příbram
Aktualizováno

Hasiči v sobotu ráno dohasili požár haly společnosti Ravak v Příbrami, která začala hořet v pátek po 18:00. Dopoledne na místo přijeli vyšetřovatelé, kteří vyčíslili škodu na více než 50 miliónů korun, řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár výrobní haly Ravak v PříbramiVideo: Pribram.cz

 
Článek

Hasiči dohasili poslední ohnisko požáru kolem 06:00 ráno. Na místě zůstává jedna profesionální a jedna dobrovolná jednotka pro případ, že by se požár znovu rozhořel. Během nočního hašení se nikdo nezranil, všichni zaměstnanci se po vypuknutí požáru stihli evakuovat, událost se tak obešla zcela bez zranění.

Foto: Pro Novinky.cz D. Lednický

Požár v areálu společnosti Ravak v Příbrami.

Hasiči v pátek večer vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných. Na místě bylo šestnáct hasičských jednotek, pět profesionálních, jedna drážní a dobrovolné. Během hašení se propadla střecha haly, hasiči tak mohli hasit pouze zvenku pomocí výškové techniky.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár uvnitř haly Ravaku v PříbramiVideo: Jiří Forman aktu.cz

Podle Kerekové hořela hala, ve které byla například pryskyřice na výrobu van. Příbramský starosta Jindřich Vařeka (ANO) řekl, že podle zaměstnanců začalo hořet na stroji, který stříká vany polyuretanem.

Foto: Pribram.cz

Požár v areálu společnosti Ravak v Příbrami.

Česká akciová společnost Ravak vyrábí vybavení koupelen, například umyvadla, sprchové kouty, vany nebo koupelnový nábytek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám