Hlavní obsah

Podvodník pronajal stejný byt v Praze několika zájemcům za statisíce. Pak zmizel

– Praha

O několik stovek tisíc korun si během ledna přilepšil neznámý podvodník, který minimálně osmi zájemcům pronajal stejný byt. Vybral za pronájem podle policie kauce, které nevrátil, a lidem se už neozval. Policie o případu informovala ve středu a požádala o pomoc při pátrání.

BEZ KOMENTÁŘE: Hledaný muž v obchodním centruVideo: Policie ČR

 
Článek

Vychytralý podvodník si byt v Záhřebské ulici na Praze 2 nejprve sám pronajal, místo jakéhokoliv zařizování se ale pustil do výdělečného obchodu. Zadal inzeráty a v době, kdy je v Praze o bydlení nouze, měl hned několik zájemců.

Podle policie během jednoho dne byt pronajal osmi lidem. „Se všemi dokonce uzavřel i nájemní smlouvu na dobu jednoho roku, na základě které okamžitě od nových nájemníků vybral zálohu. Díky tomuto všemu popsanému si hledaný muž za tento jeden den ‚vydělal‘ několik stovek tisíc korun v hotovosti,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Podezřelého muže vyfotili zájemci o byt.

Upozornil, že podvedených lidí může být více, protože byt mohl nabízet i více dní. Kriminalisté zajistili záznamy z kamer z obchodního centra i fotku podezřelého od zájemců. Totožnost podvodníka ale zatím neznají. Pakliže jej někdo pozná, ať informace předá na lince 158. Muže policisté podezřívají z podvodu.

Hulan zároveň apeloval na zájemce o bydlení. „Buďte prosím při takových transakcích velice obezřetní. Máte právo si nechat předložit všechny potřebné doklady. Nechte si proto doložit vlastnické právo k předmětné nemovitosti, nechte si doložit, že ten, se kterým jednáte, je buď přímo majitelem nemovitosti, nebo je k jejímu pronájmu zmocněn majitelem úředně ověřenými dokumenty. Využijte také například úředních databází, které vám o majiteli a jím nabízené nemovitosti mnohé prozradí.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám