Hlavní obsah

Na Českobudějovicku havaroval autobus, jeden mrtvý, 12 zraněných

Právo, Novinky, ČTK, ok, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Při tragické nehodě u Ločenic na Českobudějovicku ve čtvrtek ráno zemřel jeden z cestujících. Další dva lidé jsou těžce zraněni a deset lehce. V autobusu cestovalo celkem třináct pasažérů.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu na ČeskobudějovickuVideo: Lucie Kandlová, Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Nehoda se stala kolem půl deváté u Ločenic směrem na Mokrý Lom. Podle prvních informací autobus sjel ze silnice.

Záchranná služba k havárii vyslala více než pět posádek.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Havarovaný autobus na Českobudějovicku

Prvotní informace hovořila o tom, že zemřel řidič autobusu. Záchranná služba ji později opravila s tím, že jde o cestujícího.

„Mladý muž při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění neslučitelná se životem. Žena středního věku utrpěla těžká zranění v oblasti hlavy a trupu. Po ošetření byla pacientka letecky transportována do českobudějovické nemocnice. Sem byl letecky transportován i druhý těžce zraněný pacient, muž středního věku. Při střetu utrpěl poranění hlavy, trupu a dolní končetiny, záchranáři ho uložili do matrace a podali nezbytné léky,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Ostatní cestující včetně dvou nezletilých dětí měli lehká zranění. U nehody pomáhal rovněž krizový specialista, aby cestujícím poskytl psychologickou pomoc.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Havarovaný autobus na Českobudějovicku

„U nehody zasahovaly všechny složky záchranného systému. Autobus je částečně v příkopu,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Vendula Matějů. V autobusu podle ní jelo 13 lidí a řidič.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Havarovaný autobus na Českobudějovicku

U nehody zasahoval také vrtulník a evakuační autobus hasičů, dodala Matějů.

Příčinu nehody vyšetřuje policie. Je možné, že na nehodu měl vliv i stav vozovky. V Jihočeském kraji od rána sněží nebo mrholí. „Při průjezdu zatáčky dostal autobus smyk. Sjel do příkopu, kde navíc narazil do stromu,” řekl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám