Hlavní obsah

Na Nymbursku se srazily nákladní vlaky, jeden vagón vykolejil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Srážka dvou nákladních vlaků a následné vykolejení jednoho z vagonů v pátek zastavily provoz na trati mezi Lysou nad Labem a Kostomlaty nad Labem na Nymbursku. Nehoda se obešla bez zranění. Regionální vlaky v jejím místě nahradily autobusy, rychlíky jezdily odklonem. Uvedl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a informovaly o tom na svém webu České dráhy. Provoz byl v místě nehody plně obnoven zhruba po 12 hodinách před 14:45.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Srážka dvou nákladních vlaků zastavila provoz na trati na Nymbursku.

Článek

Původně se počítalo se zprovozněním trati v 10:00, poté byl předpokládaný čas posunut na 13:00 a dále na 14:00.

Podle Drápala se nehoda stala hodinu po půlnoci, kdy jeden z vlaků z dosud neznámých příčin najel do zadní části před ním jedoucího vlaku. V důsledku toho vykolejil a poškodil se jeden z vozů. "Strojvedoucí předního vlaku srážku nezaznamenal a byl zastaven až v Kutné Hoře," dodal Drápal. Předběžná škoda na vlaku byla vyčíslena na milión korun, škoda na kolejích zatím nebyla odhadnuta.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Srážka dvou nákladních vlaků zastavila provoz na trati na Nymbursku.

Mezi Lysou a Kostomlaty byla zavedena kyvadlová autobusová doprava jen v omezeném rozsahu, dráhy proto doporučovaly cestujícím, aby využili pravidelné vlaky v úseku Nymburk, Sadská, Poříčany, Český Brod a Praha.

Rychlíky jedoucí mezi Nymburkem a Prahou objížděly místo nehody přes Poříčany a mimořádně zastavovaly v Praze Libni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám