Hlavní obsah

V třímístné dodávce jelo u Hradce Králové do práce 34 lidí

Čtyřiatřicet lidí se dokázalo vměstnat do třímístné dodávky a vyrazit na stavbu dálnice D11 u Hradce Králové. Na místo ale nedojeli, protože na silnici z Hradce Králové směrem na Náchod je zastavila policie. Řidič dodávky značky Renault Master dostal maximálně možnou pokutu 2000 korun a dělníci museli na stavbu dojít pěšky.

V třímístné dodávce jelo na stavbu 34 lidí.

Článek

Řidič se hájil tím, že auto pro přepravu lidí se mu rozbilo a že cesta náhradní dodávkou byla jen krátká, uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Dodávku policejní hlídka zastavila při silniční kontrole na silnici 1/33 za odbočkou na obec Světí. Řidič měl doklady v pořádku, i zkouška na alkohol u něj byla negativní. „Během kontroly však začaly z nákladního prostoru vyskakovat osoby. Policisté jich napočítali 31 plus tři osoby sedící vpředu na sedadlech včetně řidiče,“ uvedla mluvčí.

Aby policie zvládla kontrolu všech lidí z dodávky, povolala na místo další tři hlídky. V autě cestovali Češi. Pokutu řidič dostal za překročení počtu přepravovaných osob, které navíc byly v nákladním prostoru.

V trase budoucí dálnice D11 od Hradce Králové směrem na Jaroměř pokračuje archeologický průzkum v hodnotě zhruba 800 miliónů korun. Průzkumu na polích v blízkosti silnice I/33 na Náchod se účastní 150 až 200 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám