Hlavní obsah

Ženatý muž ze Zlína poslal Světlaně z Uralu přes milión korun. Hned poté zemřela

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiapadesátiletý ženatý muž ze Zlína skočil na lep podvodnici z Uralu. Ta z něj během pár měsíců vymámila přes jeden milión korun. Muž si podvod uvědomil až ve chvíli, kdy ho kontaktovala údajná sestřenice podvodnice s tím, že jeho internetová známost zemřela při autonehodě. Ve středu o tom informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Vše odstartovalo tím, že muž ze Zlína potkal na internetové seznamce ženu, která se představila jako Světlana z města za Uralem. Čtyřiapadesátiletý muž si s podvodnicí nejprve měsíc intenzivně psal, poté začalo posílání peněz.

Podle slov poškozeného muže se s neznámou ženou sblížili natolik, že se dohodli na návštěvě Světlany v České republice. Ta však od muže požadovala všemožné výdaje na cestovní pas, letenku, lékařské vyšetření a úplatky pro tamní policisty. Celkem muž Světlaně poslal přes jeden milión korun.

„Kolotoč výdajů skončil v červnu oznámením údajné Světlaniny sestřenice. Ta muži oznámila, že Světlana zemřela při autonehodě,“ sdělila mluvčí. Tehdy muži došlo, že se stal obětí podvodu, a vše šel oznámit zlínským policistům.

„Kriminalisty teď čeká nelehký úkol zjistit, kdo je Světlana z města za Uralem a kam putovaly peníze podvedeného muže. Prozatím se jim podařilo zjistit, že její aktivity sahají i do dalších států Evropské unie,“ dodala mluvčí.

V případě dopadení hrozí podvodnici „Světlaně“ až osmiletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám