Hlavní obsah

Policie obvinila firmu a tři lidi kvůli zakázkám TSK, provádí domovní prohlídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté v úterý obvinili jednu firmu a tři osoby v souvislosti s veřejnými zakázkami pražské Technické správy komunikací (TSK). V úterý odpoledne v sídle TSK zasahovala asi dvacítka policistů.

Foto: Mapy.cz

Sídlo Technické správy komunikací v Praze 1

Článek

Stíhání trojice osob a firmy potvrdil vrchní státní zástupce Jiří Pražák. Podle něj se na něm podílejí policisté spolu s Národní centrálou proti organizovanému zločinu (NCOZ).

Trestní stíhání se týká „tří fyzických a jedné právnické osoby jako obviněných ze spáchání trestných činů zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě”.

V souvislosti se stíháním provádí policie domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků v Praze i na jiných místech, doplnil Pražák na webu justice.cz.

TSK je příspěvková organizace hlavního města, která se stará o pražské komunikace a chodníky. Policisté podle ČTK zasahují v jejím sídle v Praze 1 a také na dispečinku v ulici Na Bojišti v Praze 2.

Trestný čin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě spáchá ten, kdo sjedná některému z dodavatelů či soutěžitelů výhodnější podmínky na úkor jiných, a to v úmyslu způsobit jinému škodu nebo opatřit sobě či jinému člověku prospěch. V základní sazbě za to hrozí až tříleté vězení nebo zákaz činnosti, úřední osoby lze za určitých okolností potrestat až deseti lety odnětí svobody, uvedla ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám