Hlavní obsah

Třináctkrát trestaný muž hrozil nemocnicím bombou. Policie ho dopadla opilého

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté dopadli muže, který měl během soboty sedmkrát vyhrožovat bombami v několika nemocnicích, na Hlavním nádraží a také na Václavském náměstí. Muž již v minulosti hrozil bombami na Letišti Václava Havla.

BEZ KOMENTÁŘE: Anonym ohlásil bombu ve Fakultní nemocnici v MotoleVideo: Novinky

 
Článek

Policii po celou sobotu zaměstnával, tou dobou ještě neznámý, volající. Vyhrožoval uložením bomb na několika místech. Policisté tak museli prohlédnout několik nemocnic, kupříkladu v Motole, na Vinohradech, nebo na Bulovce.

Foto: Policie ČR

Muž byl v době svého zadržení opilý.

Největší bezpečnostní opatření spustil anonym svými výhrůžkami na Hlavním nádraží, na kterém muselo, společně se záchranáři, policisty a strážníky, zasahovat několik hasičských jednotek. [celá zpráva]

„Například Hlavní nádraží museli policisté celé evakuovat, nechat omezit železniční dopravu i metro. Celá tato událost znepříjemnila život několika tisícům cestujících,” sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Anonym oznámil na hlavním nádraží v Praze uložení bombyVideo: Novinky

V noci ještě stihl pachatel vyhrožovat bombou na Václavském náměstí a v motolské nemocnici. Tu naštěstí nemuseli policisté evakuovat, za asistence hasičů ji prohledali za běžného provozu.

„Ještě během noci se policistům, konkrétně ze speciální pořádkové jednotky, povedlo v ulici Na Příkopě v Praze 1 dopadnout podezřelého devětatřicetiletého muže. Ten pak skončil na policejním oddělení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy,” doplnil Daněk.

Nadýchal dvě promile

V době zadržení byl muž pod vlivem alkoholu. Policistům nadýchal přes dvě promile. K výslechu proto poputuje až v průběhu neděle, a to poté, co vystřízliví na záchytce.

„Nutno také zmínit, že muž byl v minulosti již třináctkrát soudně trestaný. Mimo jiné i za trestný čin šíření poplašné zprávy a vydírání, za což byl v roce 2015 odsouzen k deseti měsícům nepodmíněně. V listopadu roku 2014 totiž během jednoho dne třikrát oznámil uložení bomby na letišti Václava Havla a požadoval hodinky v hodnotě 20 tisíc korun, jinak bombu odpálí. I v tomto případě byl policisty zadržen ještě téhož dne,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám