Hlavní obsah

Řidičku v Praze uvěznily závory na přejezdu, rychlík ji minul o pár metrů

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Minulý čtvrtek vjela 39letá řidička na železniční přejezd poblíž křižovatek ulic Vrážská a Na Betonce v pražském Radotíně. V tu dobu již byla spuštěna výstražná signalizace i závory, které nezodpovědnou řidičku na přejezdu uvěznily.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička uvízla na kolejíchVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidička se z uzavřeného přejezdu snažila odjet, přičemž chtěla objet jednu ze závor. Pravé kolo přední nápravy jí ale při tom zapadlo do prohlubně poblíž kolejiště. Zanedlouho projel přes železniční přejezd rychlík, naštěstí pro řidičku po vzdálenější koleji.

Řidička okamžitě kontaktovala policisty a ti neprodleně informovali o překážce na trati výpravčího v železniční stanici Praha–Radotín. Na místo přijela policejní hlídka a posléze i hasiči, kteří vozidlo z trati vyprostili.

„Vozidlo sice zadní částí stálo v kolejišti, ale jednalo se o kolej slepou, a tudíž pouze minimálně využívanou. Na tomto pražském přejezdu jde však už o třetí takový případ za poslední rok,” řekl tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy Tomáš Hulan.

Zároveň připomněl, že všeobecně platí, že jakmile jsou na přejezdu v činnosti červená výstražná světla, nemá žádný řidič, cyklista ani chodec na železniční přejezd vjíždět či vcházet.

Anketa

Stalo se vám někdy, že jste uvázli na železničním přejezdu?
Ano
4,2 %
Ne
95,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1303 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám