Hlavní obsah

Na Pelhřimovsku se srazily vlaky, sedm zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov
Aktualizováno

Sedm lidí utrpělo v úterý na Pelhřimovsku lehké zranění při srážce dvou vlaků provozovaných Jindřichohradeckými místními drahami. Mezi zraněnými jsou i tři děti. Všichni byli převezeni do pelhřimovské nemocnice. Příčiny nehody vyšetřuje policie a Drážní inspekce. Informace sdělila policejní mluvčí Monika Pátková.

Foto: Drážní inspekce

Srážka dvou osobních vlaků

Článek

Policistům byla nehoda oznámena v 07:36. Vlaky se srazily na úzkokolejné železniční trati mezi Jindřichovým Hradcem a Obrataní poblíž Chvalkova na Pelhřimovsku.

„Na místě jsme ošetřili sedm lidí, z toho tři děti. Všichni byli s lehkými zraněními převezeni do pelhřimovské nemocnice," řekla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Provozovatel tratě se snažil na dráze zajistit náhradní provoz. „Momentálně vozíme lidi vlastními automobily. Sháníme dopravce, který by na trase mohl pasažéry vozit alespoň autobusy,“ řekl Pavel Matlas ze společnosti Jindřichohradecké místní dráhy.

Podle Martina Drápala z Drážní inspekce vlaky při srážce nevykolejily. Škoda na obou soupravách se předběžně odhaduje na 800 000 korun. „Pravděpodobnou příčinou nehody je selhání člověka. Provoz na trati je v tuto chvíli zastaven,” doplnil Drápal.

Reklama

Výběr článků

Načítám