Hlavní obsah

Policisté našli muže, který utekl po zásahu elektřinou na Nymbursku

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Policejní vrtulník v úterý zhruba dvě hodiny pátral na Nymbursku po dělníkovi, kterého popálil elektrický proud. Muž následně po nehodě v šoku z místa utekl. Jeho kolegu elektřina také popálila. Skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Oba dělníci opravovali vysoké napětí na železnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři přijali oznámení o zraněných v Kostomlatech nad Labem po sedmé hodině ráno. Jednoho z poraněných mužů oživovali svědci.

Záchranáři po příjezdu v resuscitaci pokračovali až do obnovy jeho životních funkcí. Následně byl převezen do nemocnice s popáleninami třetího stupně na 60 procentech těla,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Po druhém 34letém muži pátral asi dvě hodiny policejní vrtulník. Před 11. hodinou byl nalezen v Kostomlatech a stěžoval si na zdravotní komplikace.

„Druhý muž utrpěl popáleniny druhého stupně na 40 procentech těla. Po ošetření a podání nezbytných léků proti bolesti byl převezen do nemocnice na pražských Vinohradech,“ doplnila Effenbergerová.

„Muži pracovali na drezíně na opravě drátů vysokého napětí. Ve chvíli, kdy odpojovali nosná lana, došlo k úrazu. Muži jsou zaměstnanci drah,” řekla Novinkám mluvčí policie Petra Potočná. Případ policisté vyšetřují jako pracovní úraz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám