Hlavní obsah

Na Mladoboleslavsku vypukl rozsáhlý požár lesa

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Velký požár lesa vypukl v úterý odpoledne poblíž obce Branžež na Mladoboleslavsku. Podle prvotních informací požár v začátku zasáhl plochu asi 250krát 150 metrů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Středočeští hasiči se druhým dnem potýkají s požárem na Rakovnicku, v úterý odpoledne začal hořet les na Mladoboleslavsku.

Článek

„Oheň se šířil roklinou obehnanou skalami a hořely koruny stromů,“ řekl Právu operační důstojník hasičů Jan Žižka. Hasičům se podařilo zastavit postupující plameny až po příletu vrtulníku a kolem 16. hodiny požár lokalizovali.

„Rozhodně to nejsou jednoduché zásahy, ve vedru se oheň šíří, všechno je vyschlé. Do příletu vrtulníku se to pokoušeli hasit ze země, ale v terénu mezi skalami to bylo dost obtížné,“ dodal Žižka.

Na Mladoboleslavsku to přitom není jediný požár, který tady museli od rána hasiči likvidovat. Hasit museli spousty dalších menších ohnisek zejména na polích, kde obvykle vznikají požáry od sekajících kombajnů.

Většina středočeských hasičů navíc stále likviduje rozsáhlý požár lesa na Rakovnicku, kde se od pondělí nepodařilo dostat oheň zcela pod kontrolu. Zasaženo bylo kolem 60 hektarů lesa a pole. Příčinou požáru byla závada na kombajnu, který sekal poblíž lesa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám