Hlavní obsah

Bosý zloděj kradl boty, praštil prodavačku a na policisty vytáhl nůž

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za pět prstů, a ještě k tomu bos se rozhodl nakoupit osmadvacetiletý muž z Brna. Ve stánku u brněnského autobusového nádraží ukradl bundu a boty, přičemž ještě stačil praštit do obličeje prodavačku. Když ho o chvíli později policisté dopadli, vytáhl na ně nůž. Soudce násilníka poslal do vazby, hrozí mu až deset let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zloděj se potloukal okolo stánků s oblečením u nádraží na ulici Zvonařka a do oka mu padla koženková bunda. Bez ostychu si ji na sebe navlékl, jenže když se natahoval pro dámské šaty, které také upoutaly jeho pozornost, všimla si ho prodavačka.

Na zloděje se obořila s tyčí v ruce, jenže poberta se ubránil a udeřil ji pěstí do obličeje. Toho si všiml jeden ze zákazníků a lapku okřikl. Ten ještě popadl sportovní boty a dal se na útěk. Otřesená prodavačka zburcovala policii a hlídka jen několik minut poté spatřila nedaleko nádraží muže odpovídajícího popisu.

„Byl bos, na sobě měl oblečené dvě bundy a nesl igelitovou tašku. Policisté mladíka vyzvali k prokázání totožnosti, ten ovšem odsekl, ať ho neotravují, že jde právě z autobusového nádraží, kde si byl koupit boty, které nesl v tašce. Odmítal s hlídkou komunikovat, nedbal výzev, a dokonce vytáhl i nůž, se kterým začal muže zákona ohrožovat.

Z těchto důvodů byli policisté nuceni přistoupit k užití donucovacích prostředků a agresora zpacifikovat,“ dodala policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Výběr článků

Načítám