Hlavní obsah

Nová Škoda Octavia. Třída sama pro sebe

Novinky, ŠKODA AUTO a.s.

Škoda Octavia prošla výraznou modernizací. Výsledkem je sebevědomý design, zdokonalené jízdní vlastnosti, nová technická řešení či větší komfort. Přibyly také nové bezpečnostní systémy, které pomáhají předcházet na cestách krizovým situacím.

https://www.skoda-octavia.cz

Článek

Například varování před případnou srážkou a automatické spuštění nouzového brzdění, které minimalizuje následky nehody v případě, že není možné se kolizi vyhnout, má na starosti systém nouzového brzdění Front Assist. Systém je nově vybaven prediktivní ochranou chodců, která při rychlostech od 10 do 60 km/h účinně zabraňuje srážce.

Bezpečné změně jízdních pruhů napomáhá kontrola mrtvého úhlu, neboli Blind Spot Detect. Pomocí LED symbolu umístěného přímo ve zpětném zrcátku upozorní řidiče na vozidla v mrtvém úhlu. Systém je aktivní od 10 km/h až do maximální rychlosti vozu.

Asistent jízdních pruhů Lane Assist dokáže pro změnu rozpoznat nezáměrné opuštění jízdního pruhu, na což upozorní vizuální zprávou v přístrojovém panelu a korektivním pohybem volantu. Systém je aktivní v rychlostech nad 65 km/h.

Škoda Octavia nabízí osobité designové pojetí, ohromující prostor a variabilitu. Pohání ji dynamické jednotky s nízkou spotřebou a je doslova nabitá moderními technologiemi.

Výběr článků

Načítám