Hlavní obsah

Kaufland svým zaměstnancům a zákazníkům zajišťuje maximální bezpečí. Své prodejny vybavil defibrilátory

Novinky, Kaufland ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní řetězec Kaufland si je vědom své společenské odpovědnosti a podniká v této oblasti široké spektrum aktivit. Tou nejnovější je instalace celkem 141 automatizovaných externích defibrilátorů ve všech prodejnách po celé České republice, v logistických skladech, masozávodě v Modleticích i na pražské centrále.

Foto: Kaufland ČR

Kaufland pořídil celkem 141 defibrilátorů na všechny své prodejny a pracoviště

Článek

Zdraví a bezpečí zaměstnanců i zákazníků je pro zmíněný obchodní řetězec prioritou a díky defibrilátorům bude možné na všech uvedených místech v případě potřeby zajistit optimální pomoc každému, kdo by ji mohl potřebovat. Dle statistik je kardiovaskulární onemocnění, tedy onemocnění srdce a cév, nejčastější příčinou úmrtí ve vyspělých zemích. Náhlá zástava oběhu se v Evropě přihodí každé 2 minuty, a šanci na přežití v takovém případě dává jen rychlá a účelná pomoc. A právě automatizovaný externí defibrilátor (AED) je jednou z možností, jak tuto šanci zvýšit. Pokud se použije včas, tedy přibližně do tří až pěti minut od náhlého kolapsu člověka, zvyšuje se pravděpodobnost záchrany lidského života až na 75 procent.

Foto: Kaufland ČR

Automatizovaný externí defibrilátor díky své snadné funkčnosti dokáže ovládat i laik

Defibrilátor je kvůli rychlé dostupnosti ve všech prodejnách Kauflandu umístěn ve zřetelně viditelné skříňce v oddělení informací. Zelenou samolepku s bílým srdcem a nápisem AED tak uvidí zákazníci již při vstupu do každé prodejny Kauflandu. V průběhu září byli proškoleni odpovědní kolegové na všech dotčených pracovištích. Velkou výhodou AED je, že jej zvládne velmi snadno obsloužit každý, bez nutnosti zdravotnického vzdělání. Práce s ním je zcela intuitivní, přístroj pomocí signalizace a hlasové navigace uživatele přesně sám navede. Po nalepení plošných samolepicích elektrod na hrudník pacienta dojde k automatickému vyhodnocení srdečního rytmu. V případě fibrilace komor vysílá výboje stejnosměrného proudu, který srdeční arytmii přeruší a pomůže obnovit činnost srdce v případě, že dojde k jeho zástavě.

139 defibrilátorů Kaufland také zaregistroval v aplikaci Záchranka, která lidem poskytuje informace o tom, kde se v jejich blízkosti defibrilátor nachází. Obchodní řetězec tak tímto krokem významně rozšířil místa, na nichž je veřejnosti automatizovaný externí defibrilátor k dispozici.

Výběr článků

Načítám