Hlavní obsah

Ve staré televizi našli milióny v hotovosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik tlustých balíčků bankovek našel v Kanadě pracovník recyklačního centra v desítky let starém televizoru. Hotovost si mohl snadno nechat a nikdo by se o tom nedozvěděl, místo toho ji ale předal policii, která vypátrala právoplatného majitele.

Foto: Profimedia.cz

Kanadské dolary. Ilustrační foto.

Článek

„Byly tam čtyři balíčky 50dolarových bankovek, věděl jsem, že to je hodně peněz,“ uvedl pro stanici CTV manažer recyklačního centra ve městě Barrie Rick Deschamps, který chválil svého zaměstnance za to, že hotovost odevzdal.

V přepočtu se jednalo o více než 2,5 miliónu korun, u bankovek navíc byly dokumenty, podle nichž policie dokázala najít dnes 68letého muže, který kdysi peníze do televizoru schoval tak dobře, že na ně zapomněl.

Před zhruba 30 lety se chtěl televize zbavit a dal jí svému kamarádovi. Ten o skrytém bohatství neměl samozřejmě nejmenší potuchy, takže se na něj přišlo až při recyklaci přístroje.

Muž, jehož identita nebyla zveřejněna, prý tehdy peníze schovával jako budoucí dědictví pro členy své rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám