Hlavní obsah

V hypermarketu v Plzni se procházela nahá žena

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Neuvěřitelná podívaná se v úterý naskytla lidem nakupujícím v plzeňském Kauflandu. Hypermarketem procházela v pět hodin odpoledne zcela nahá mladá žena. "Neměla na sobě vůbec nic, ani chlup, a to doslova," vyprávěl očitý svědek Pavel Jenčík.

Foto: Jan Řehounek

Interiér kostela sv. Jiljí v Nymburce.

Článek

"Šla rychle hlavní uličkou mezi regály, minula mě s nepřítomným výrazem a zahnula směrem k pokladnám," doplnil.

Pokračování exhibice překazili městští strážníci, kteří se ale v obchodním centru objevili jen pouhou náhodou - měli zde totiž nahlášenou drobnou krádež. Na odstrojenou dámu narazili v pasáži hypermarketu a po kratším pronásledování ji dopravili do služebního vozu.

"Samozřejmě se jí vyptávali na důvody jejího chování, ale vůbec s nimi nekomunikovala," podotkl náčelník plzeňské městské policie Luděk Hosman. Nahou dívku strážníci předali policistům, kteří ji dopravili na psychiatrickou kliniku plzeňské fakultní nemocnice. "Šlo o dvaadvacetiletou Plzeňačku, která byla pacientkou zmíněné kliniky," sdělila mluvčí strážníků Pavla Vaníková.

Akutní psychóza

Psychiatr Karel Moravec soudí, že šlo o akutní psychózu. "V takovém stavu pak postižený člověk přestává ovládat své chování, ztrácí sebekritičnost. Může ze sebe strhat oděv, protože mu to vnitřní hlas přikazuje, třeba se domnívá, že je jeho oblek otrávený," vysvětlil Moravec, podle něhož je žena právě ve věku, který je pro lidi s podobnými duševními poruchami poměrně kritický. "Bohužel tato choroba končívá i trvalou ústavní léčbou," dodal lékař.

Plzeňští muži zákona na podobné akce příliš zvyklí nejsou. "Jen asi před šesti lety jsme měli případ nahého Angličana, který stopoval na jedné z výpadovek. Ten byl ale totálně opilý," uzavřel Hosman.

Reklama

Související články

Policie dopadla dalšího bombového vyděrače

Policie slaví další úspěch v boji proti vyděračům žádajícím po státu milióny. Pátrání po autorovi čtyř telefonátů, kterými vyhrožoval plzeňskému Kauflandu,...

Vyděrač odešel z Kauflandu se statisíci

Pod výhrůžkou, že vyhodí do vzduchu supermarket Kaufland ve Valašském Meziříčí, se v pátek neznámému muži podařilo získat několik set tisíc korun. Zatímco mezi...

Výběr článků

Načítám