Hlavní obsah

V bazénu bylo tak narváno, že nebyla vidět ani voda

Novinky, zkr
S'-čchuan

Tropická vedra panují letos v létě nejen u nás, ale i v Číně. Jestli však máte pocit, že česká koupaliště a bazény praskají ve švech, pak vězte, že v nejlidnatější zemi na světě je to mnohem horší. V bazénu v provincii S'-čchuan bylo v sobotu tak narváno, že nebyla vidět ani voda, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V bazénu byla doslova hlava na hlavěVideo: Reuters

 
Článek

Do krytého bazénu s vlnami v zábavním centru na jihovýchodě Číny přišlo téměř 15 tisíc návštěvníků, což je téměř trojnásobek toho, na co byl bazén projektován. Při současných teplotách, které v místě dosahují až 41 stupňů Celsia, přijde denně do akvaparku, známého jako Mrtvé moře Číny, průměrně 12 tisíc lidí.

„Je tady tolik lidí. Připomíná to kotel s vařícími se knedlíky,“ popsal atmosféru jeden z plavců v přeplněném bazénu. Kvůli obrovskému počtu návštěvníků zvýšili správci zařízení bezpečnostní opatření.

„Je tam šest až osm lidí, kteří řeší naléhavé případy, a dva až tři plavčíci hlídkují okolo. Také jsme poslali asi deset zaměstnanců přímo do davu k bazénu, aby dávali na návštěvníky pozor,“ uvedl manažer vodního zábavního parku Tchung-ming Wang. U bazénu s vlnami byla zřízena i ambulance na ošetřování drobných zranění.

Podle čínské zpravodajské agentury Sin-chua loni v létě bazén navštívil milión lidí.

Narvané je i metro

Přeplněné však v Číně, kde žije více než miliarda obyvatel, nejsou jen bazény. Před nedávnem se objevily záběry z pekingského metra, kde se na nástupišti linky číslo 13 tlačí tisíce lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Dostat se do pekingského metra je velké umění

Po příjezdu soupravy nastala masová strkanice, do vozů se však dostal jen zlomek cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám