Hlavní obsah

Špatný výjezd z dálnice? Čínská řidička se nerozpakovala prodrat si cestu zpět v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálniční kamera v čínském okrese Tu-ťiang-jen v provincii S’-čchuan v neděli zachytila incident, kdy jedna z tamních řidiček zvolila špatný výjezd z dálnice a následně se v protisměru chtěla vrátit na hlavní tah. V úmyslu jí nezabránil ani velký počet aut, která se na místě nacházela. Ženu nakonec zadrželi kolemjedoucí policisté, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Řidička kličkovala v protisměru mezi auty.

Článek

Na záběrech je vidět, jak řidička pomalu vjížděla z krajnice do protisměru a na silnici vyvolala chaos. Ačkoliv se jí chvíli dařilo mezi auty kličkovat, nakonec ji zadrželi policisté, kteří zrovna projížděli kolem.

Žena obdržela pokutu ve výši 200 čínských jüanů (asi 650 korun) a rovněž 12 trestných bodů. Policisté jí na místě odebrali řidičský průkaz.

Řidička uvedla, že špatně odbočila a chtěla se v protisměru vrátit. Čínská média ji však označila za „nejbezohlednější řidičku”.

Stejné ohlasy pak měl její čin i na sociálních sítích. „Mohlo to skončit neštěstím. Co si jako myslela?“ napsal například jeden z komentujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám