Hlavní obsah

Skupina teenagerů vykradla zlatnictví v převlečení za ženu a dělníky

– Londýn
Novinky, Dagmar Plecháčová

Ani důmyslné maskování a převleky nepomohly třem mladíkům k obelhání policie a úspěšnému vyloupení zlatnictví v londýnské čtvrti Hatton Garden. Chlapci ve věku od 15 do 17 let tam minulý týden v přestrojení ukradli šperky v hodnotě 750 tisíc korun, ale díky záznamu kamerového systému byli tři ze čtyř členů skupiny zadrženi policií.

Foto: Profimedia.cz

Zlato, šperky a drahé kameny za 750 tisíc korun ukradli čtyři maskovaní mladíci. Ilustrační foto

Článek

Hlavní z aktérů loupežné akce se oblékl do černých šatů, vzal si sluneční brýle, kolem krku si uvázal šátek se zvířecím potiskem a celý model doladil červenou kabelkou. Další chlapci se přestrojili za dělníky a takto maskovaní vešli do jednoho z místních klenotnictví.

Nejmladší člen gangu dokonce ohrožoval zaměstnance i zákazníky americkým samopalem MAC-10, později však bylo prokázáno, že se jednalo o napodobeninu.

Šperky za třičtvrtě miliónu naházeli do pytlů

Mladíci poté začali plnit zlatem, šperky a drahými kameny dva žluté pytle. Na krátko si tak odnesli lup v přepočtu za více než 750 tisíc korun.

Policie dopadla tři ze čtyř teenagerů, přičemž dvěma z nich bylo 17 a jednomu 15 let. Nejmladší z chlapců se přiznal z držení imitace zbraně.

Všechny mladé lupiče v pátek čeká soud. Poslední z čtveřice výrostků však stále uniká i s většinou lupu, policie po něm i nadále pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám