Hlavní obsah

Rodící žena složila řidičskou zkoušku a sama se odvezla do nemocnice

Novinky, Markéta Klánská
Livingston

Dvacetiletou Emmu Frenchovou ze skotského Livingstonu zrovna v době, kdy skládala zkoušku v autoškole, trápily porodní bolesti. Nejenže zkoušku úspěšně složila, ale ještě se sama odvezla do porodnice.

Foto: Profimedia.cz

Emma Frenchová udělala řidičák, i když během zkoušek začínala rodit.

Článek

Slečna Frenchová se probudila 30. srpna, tedy v den zkoušky, ve čtyři hodiny ráno. S hrůzou zjistila, že už jí praskla voda, původně totiž měla rodit o měsíc později. Když však dítě stále nespěchalo ven, i přes prosby ze strany 21letého partnera se vydala do sousedního města Bathgate, kde v 8:40 začínaly řidičské testy.

„Každý mi říkal, že mám raději jet rovnou do nemocnice. V březnu jsem ale u zkoušek propadla a další termín byl až v srpnu. Čekala jsem tedy tak dlouho, že jsem byla pevně rozhodnutá na zkoušku jít,“ řekla deníku The Daily Mail Frenchová.

„Ani jsem si netroufla zkoušejícímu prozradit, že začínám rodit, aby mi všechno nezrušil,“ dodala Frenchová.

Do nemocnice se odvezla sama

Testy dokončila s drobnými ztrátami. S kontrakcemi, které už přicházely každých deset minut, nadšeně odjela k prarodičům. Tam se podělila o obě dobré zprávy, poté odmítla odvoz a sama odřídila cestu do nemocnice, protože se těšila, jak využije nový řidičák. Šest hodin poté, co dorazila do livingstonské nemocnice, přišla na svět malá Eva MacFarlanová.

Foto: Profimedia.cz

Dvacetiletá Emma Frenchová se svou dvouměsíční dcerou Evou, která málem přišla na svět v autě

„Zdravotní sestry v nemocnici byly zmatené, dostávala jsem totiž blahopřání jak k dítěti, tak k novému řidičáku. Jsem opravdu šťastná, že to takhle dopadlo. Někdo si může myslet, že jsem blázen, ale chtěla jsem mít řidičské oprávnění, než se dcera narodí, aby to pro mě potom bylo snazší,“ řekla Frenchová.

„Být matkou je ta nejlepší práce na světě. Už se nemůžu dočkat, až budu Evě vyprávět celý ten příběh s jejím porodem,“ dodala na závěr Frenchová.

Reklama

Výběr článků

Načítám