Hlavní obsah

Robbie Williams bojuje proti obchodu s dětmi

LONDÝN

Populární britský zpěvák Robbie Williams natočil krátký film, který upozorňuje na obchod s dětmi v Británii. Zapojil se tak do britské kampaně společnosti UNICEF proti zneužívání dětí, informuje zpravodajský server Ananova.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Tříminutový film nazvaný More Precious Than Gold (Vzácnější než zlato) popsal Robbie Williams jako "krátký, ale rozhodně ne roztomilý." Zpěvák vyzývá vládu k vytvoření speciální péče a zákona na ochranu obětí, včetně poradních a výchovných míst a azylových domů po celé zemi. Williams film uvádí a recituje v něm básničku od Simona Armitage, která popisuje nákup a prodej mladých na sexuální práci.

Mluvčí UNICEF prohlásil: "Je to jedno z témat, která se stále více diskutují. Lidé si začínají uvědomovat, že takové zneužívání existuje i v Británii, nejenom v Africe." Odhaduje se, že do Británie je ročně prodáno několik tisíc dětí, které jsou posléze sexuálně zneužívány. Pocházejí zejména ze západní Afriky, východní Evropy a Asie. Rodiče těchto dětí se obvykle domnívají, že děti do Anglie odjíždějí za vzděláním a lepší budoucností. Málokdy si uvědomují rizika.

Ředitel britského UNICEF David Bull řekl: "Obchodování s dětmi dětem ničí život. Robbieho podpora UNICEF pomůže zvýšit povědomí lidí o zneužívání práv dětí a pomůže jej zastavit."

Ve filmu Robbie Williams vyzývá k pomoci i své fanoušky: "UNICEF chce ukončit zneužívání dětí a snaží se je utnout hned v začátku. Potřebujeme však vaši pomoc. Upřímně doufám, že se připojíte ke kampani UNICEF proti zneužívání dětí."

Reklama

Výběr článků

Načítám