Hlavní obsah

Pošťačka na Slovensku nedoručovala poštu, zásilky ukrývala doma v ledničce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní případ odhalila kontrola ve slovenské obci Potvorice v okresu Nové Mesto nad Váhom na západě země. Vedoucí místní pošty rok nedoručovala zásilky. Psaní však nevyhazovala, ale ukládala doma v ledničce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poštu navíc nejen nedoručovala, ale ani neodbavovala přijaté zásilky. „Na poště Potvorice docházelo k nepovolené manipulaci ze strany vedoucí pošty, když delší dobu nedoručovala zásilky, ani nevypravovala přijaté zásilky,“ potvrdila deníku Nový čas šéfka odboru komunikace Slovenské pošty Jana Lukáčová. Vedoucí pobočky podala výpověď okamžitě po odhalení celého případu.

Po stížnostech přišla k vedoucí pošty domů kontrola a podle deníku Nový čas našla nedoručené zásilky v ledničce. „Pracovala jsem na poště. Proč bych vám měla něco povídat? Pracovala jsem na přepážce a roznášela jsem poštu,“ řekla deníku žena.

Britská pošta vydá sadu známek se zpěvákem Paulem McCartneym

Kultura

„Vedoucí pošty při kontrole nedokázala vysvětlit, proč tímto způsobem postupovala, a požádala o okamžité ukončení pracovního poměru. Bývalá zaměstnankyně pošty se dopustila závažného porušení pracovní disciplíny, nepovolené manipulace a v nejbližších dnech bude v souvislosti s tímto případem podané trestní oznámení,“ dodala mluvčí Slovenské pošty.

Obyvatelé obce chodili na poštu a stěžovali si, že nedostávají zásilky, ale marně. Potíže nastaly především v případě exekucí, oznámení ze sociální pojišťovny a důchodů. Slovenská pošta všechny nalezené zásilky postupně doručuje „Teď jsem dostal zásilku, na kterou jsem čekal půl roku,“ říká 66letý Karol. „Je to ostuda. Čekala jsem dopis a teď jsem najednou dostala deset obálek,“ uvedla 68letá Jana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám