Hlavní obsah

Policista se soudí s Burger Kingem kvůli plivanci v hamburgeru

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký policista se soudí s řetězcem rychlého občerstvení Burger King kvůli plivanci ve svém hamburgeru zvaném Whopper. Podle soudní expertízy mu do něj plivl jeden z mladých zaměstnanců restaurace.

Článek

Zástupce šerifa menšího městečka ve Státě Washington Edward Bylsma uvedl, že se mu něco nezdálo na dvou zaměstnancích restaurace, ve které se ve službě zastavil na jídlo. Nedalo mu to, a tak se jal svůj hamburger zkontrolovat. A opravdu našel v něm obrovský plivanec.

Test DNA prokázal, že do hamburgeru opravdu plivl jeden ze zaměstnanců, který byl za svůj čin následně zatčen.

Nyní už bývalý zaměstnanec Burger Kingu, 22letý Gary Herb, byl odsouzen ke třem měsícům vězení poté, co se přiznal k plivnutí policistovi do hamburgeru. To je v USA považováno za útok třetího stupně.

Restaurace podle policisty zanedbala výběr

Poškozený se rozhodl soudit se s řetězcem rychlého občerstvení a požaduje po něm odškodné 75 000 dolarů (1,4 miliónu korun). Burger King je podle něj na vině, protože zanedbal výběr a zaškolení zaměstnanců, stejně tak jako dohled nad nimi.

Mluvčí restaurace pouze uvedla, že má podnik nulovou toleranci vůči činu, kterého se bývalý zaměstnanec dopustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám