Hlavní obsah

Kriketový zápas přerušil pád meteoritu, jednoho z diváků trefil do hrudi

Novinky, Jakub Kynčl

Vskutku výjimečnou událost zaznamenali hráči kriketu při regionálním zápasu v rámci hrabství Sussex. Jan Marszel a Richard Haynes pozorovali zápas, když na modré obloze zaznamenali tmavý letící objekt. Z toho se nakonec vyklubal meteorit, který dopadl těsně vedle nich.

Článek

Během několika vteřin na zem dopadl kus meteoritu, který může být starý až 4,5 miliardy let. Kámen o velikosti asi 12 centimetrů dopadl do hřiště, rozdvojil se a jeho část trefila Marszela odrazem od země do hrudi.

"Seděli jsme přímo u pomezní čáry a najednou jsme spatřili na modrém nebi tmavý objekt, který mířil směrem k nám. Přistál v hřišti a jedna část se odrazila a dopadla mi na hrudník. Měl ještě stále hodně velkou rychlost, kdyby mě trefil v plné rychlosti přímo, tak by to mohlo být hodně zajímavé. Takhle mě naštěstí nezranil," popsal muž.

Muži si oba kusy meteoritu schovali a doufají, že budou mít experti zájem je prozkoumat. Pokud se ukáže, že šlo opravdu o meteorit, půjde o první zdokumentovaný pád meteoritu ve Velké Británii od roku 1992.

"Kdyby to přiletělo z druhé strany, tak bychom si asi i říkali, že to někdo hodil. Ale viděli jsme to už pořádný kus od země, byl to jednoznačně meteorit," uvedl Richard Haynes a dodal, že byl zápas kvůli zvláštní události na několik chvil přerušen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám