Hlavní obsah

Japonec si chce vzít komiksovou postavu

– TOKIO

Stovky lidí už podepsaly petici Japonce Taičiho Takašity, s jejíž pomocí se snaží prosadit možnost uzavření manželství mezi člověkem a postavou z kresleného komiksu. K sepsání petice ho vedly osobní důvody - sám by se rád s jednou z postav oženil, protože se prý cítí "mnohem lépe v dvourozměrném světě", napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Komiksy jsou v Japonsku nesmírně populární a některé z fiktivních postav se stávají celebritami a dokonce i sexuálními symboly. Taiči Takašita, který by se chtěl oženit s komiksovou dívkou Mikuru Asahina, zveřejnil svou petici před týdnem a už získal více než 1000 podpisů. Aby mohl žádost předat japonské vládě, musí jich ale být alespoň milión.

"Trojrozměrný svět už mě nezajímá. Nejraději bych se stal obyvatelem dvojrozměrného světa," napsal Takašita. "Se současnými technologiemi to ale vypadá nemožné. Nešlo by tedy alespoň uzákonit možnost uzavření sňatku s dvojrozměrnou postavou?"

Japonská láska ke komiksům známým jako manga jde občas do extrémů. Letos v říjnu umístila mladá Japonka závislá na komiksech na internet výzvu pro kohokoli, kdo by byl ochotný zabít její rodiče. Důvod? Chtěli po ní, aby vyhodila všechny své manga komiksy, které už zaplnily tři místnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám