Hlavní obsah

Italské město chce zakázat minisukně, za jejich nošení hrozí tisícové pokuty

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Castellammare di Stabia

Přímořské město Castellammare di Stabia na jihozápadě Itálie plánuje zakázat nošení minisukní pod pohrůžkou zaplacení tučné pokuty ve výši od 600 do 12 500 korun. Starosta města Luigi Bobbio totiž volá po ustanovení norem veřejné slušnosti, kam podle něj minisukně, ale dokonce ani výrazně bokové džíny nepatří, uvedl server BBC News.

Foto: Profimedia.cz

Castellammare di Stabia je italské přímořské město. V minisukni tam však ženy zřejmě již brzy nebudou smět chodit. Ilustrační foto

Článek

Bobbio se domnívá, že nařízení by mělo pomoci k obnovení slušnosti ve městě. Chce proto pokutovat nejen dámy v minisukních, ale také v odvážnějších kraťasech či ve velice nízko posazených džínách.

Tímto však výčet starostových opatření nekončí. Chce omezit, ale možná prosadit i úplný zákaz rouhání, dále pak opalování a hraní fotbalu na veřejných prostranstvích. Bobbio chce podle svých slov zasáhnout proti hlučným a nepřizpůsobivým lidem a těm, jejichž chování je nepřístojné.

V jiných městech již zakázali i nošení dřeváků

"Myslím, že je to správné rozhodnutí. Zároveň jde o způsob boje proti narůstajícímu sexuálnímu harašení,“ uvedl místní farář Don Paulo Cecere.

Castellammare di Stabia je posledním městem, které využilo možnosti usnesení Silvia Berlusconiho, které opravňuje starosty bojovat proti kriminalitě a asociálnímu chování. Na jiných místech již bylo například zakázané líbání v autech, krmení toulavých koček, nošení dřeváků, používání sekaček na trávu o víkendech či stavění hradů z písku.

Reklama

Výběr článků

Načítám