Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali ze stromu větev, mysleli si, že je to leguán

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britští hasiči omylem bezmála nasazovali život za větev. Lidé je zavolali, když na stromu spatřili něco, co se nápadně podobalo leguánovi. Hasiči se tak nechali vyzdvihnout do výšky asi 15 metrů a byli připraveni zasáhnout. Dočkali se ovšem nepříjemného překvapení, když zjistili, že domnělý leguán je ve skutečnosti jen řasami pokrytá větev.

Foto: Profimedia.cz

Někteří leguáni se stromy takřka splývají. Ilustrační foto

Článek

Skupina lidí měla za to, že na stromě ve vesnici Cove nedaleko Farnborough v hrabství Hampshire spatřila na stromu živočicha, kterého považovala za leguána, a tak se jedna ze zúčastněných osob rozhodla zkontaktovat hasiče, aby zvíře zachránili. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Hasiči tak na místo vyslali experta v oblasti odchytu a zachraňování živočichů Colina Horwooda společně s vysokozdvižným vozem. Když byl přibližně v polovině výšky, tak si začal uvědomovat, že možná není vše tak, jak se to zdálo ze země. Na stromě totiž byla pouze větev pokrytá řasami.

"Ta větev byla ze země opravdu neuvěřitelně podobná leguánovi. Nic takového jsem v životě ještě neviděl. Jakoukoliv záchranu zvířat beru velmi vážně, ale v tomto případě šlo jen o dobře zamýšlený falešný alarm," uvedl Horwood, který dodal, že podle svědků se domnělý leguán několikrát pohnul.

V oblasti byl navíc týden předtím doopravdy jeden leguán podobně zachráněn, a tak nikoho nenapadlo, že by mohlo jít o falešný alarm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám