Hlavní obsah

Dívka si kvůli poruše vytrhala téměř všechny vlasy

– Velká Británie
Novinky, zkr

Jedenadvacetiletá Rebecca Brownová z britského Essexu trpí poruchou, která ji nutí vytrhávat si vlasy. Začala s tím, když jí bylo 12 let a během čtyř roků byla téměř plešatá. Nakonec si musela lebku oholit a nyní jí vlasy pomalu dorůstají, informoval server dailymail.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka si vyrvala skoro všechny vlasy, teď jí pomalu dorůstají

 
Článek

Odborně se dívčina porucha nazývá trichotillomania. Postižený trpí nutkavou potřebou trhat si vlasy, ale třeba i obočí nebo řasy. Postihuje jak děti, tak dospělé, většinou pod vlivem stresu. Brownová však měla pohodové dětství bez problémů. I přesto si začala hrát se svými kadeřemi. Její zlozvyk ji však záhy připravil téměř o celou kštici.

Lékaři si s jejím případem pět let nevěděli rady. „Lékařskou pomoc jsem vyhledala, když mi bylo asi 13, ale až do 18 to neuměli diagnostikovat. Předtím mi doktoři radili různé blbosti, jako třeba, abych přestala být neklidná nebo abych si sedla na ruce,“ uvedla Brownová.

BEZ KOMENTÁŘE: Brownová se od roku 2007 do roku 2012 každý den fotila

Dívka se cítila osamělá, děti ve škole se jí posmívaly a tak stav své vlasové pokrývky začala každodenně dokumentovat. Když jí na hlavě nezbylo téměř nic, zbytky vlasů si v 19 letech oholila a nosila paruku.

Založila si také svůj blog na internetu, který se setkal s ohromným úspěchem. Studentka posledního ročníku londýnské filmové školy se nyní po letech trápení zotavuje a vlasy jí začínají pomalu dorůstat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám