Hlavní obsah

Britové chtěli Hitlera zneškodnit ženskými hormony

– Cardiff
Novinky, Jakub Kynčl

Někteří chtěli vůdce Třetí říše zabít bombou, jiní spoléhali na střelné zbraně a ostatní vymýšleli někdy i hodně šílené cesty, jak dostat Adolfa Hitlera z cesty. Všechny pokusy však byly neúspěšné, rodák z rakouského Braunau nad Innem si vzal nakonec život sám. Britské tajné služby měly přitom úžasný plán, Hitlera chtěly totálně vykolejit podáním velkého množství ženských hormonů.

Foto: Profimedia.cz

Adolf Hitler na dobové fotografii.

Článek

Britští agenti plánovali propašovat do Hitlerových jídel velké dávky estrogenu a učinit ho tak méně agresivním. Zvědové pracující pro Velkou Británii byli prý Hitlerovi dostatečně blízcí, aby se jim podařilo získat přístup k jeho pokrmům, informoval profesor Brian Ford, kterému se podařilo historický plán objevit.

Estrogen byl podle Forda vybrán z jednoduchého důvodu. Nemá žádnou chuť a měl by pomalý a nenápadný efekt. Ochutnávači Hitlerova jídla by si tedy nejspíše vůbec ničeho nevšimli.

"Ten plán byl jasný. Měl se propašovat estrogen do Hitlerových jídel, aby se stal více ženským a méně agresivním. Existovali agenti, kteří by mu to zvládli dostat do jídla. Celé to bylo uskutečnitelné. Vzhledem k tomu, že jídlo před vůdcem vždy ochutnávali nějací lidé, nemělo smysl snažit se ho otrávit. S hormony to ale bylo jinak," dodal Ford, který je mimo jiné také vědeckým popularizátorem.

Na vojáky chtěli Britové svrhnout lepidlo

Plán Hitlera zženštit byl nastíněn v nové Fordově knize nazvané Tajné zbraně: Technologie, věda a závod o vítězství 2. světové války (Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II).

Ford tvrdí, že estrogenový plán byl jen jedním z mnoha podivných pokusů, jak přivést válku k brzkému konci. Mezi ostatní možnosti prý patřilo i svržení lepidla na nacistické jednotky ve snaze přilepit je k zemi či vpašovat do Německa speciální bomby v konzervách s ovocem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám