Hlavní obsah

Bez vody a jídla přežila na moři pět dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko

Pět dní na moři bez pitné vody a potravy přežila australská jachtařka jen díky tomu, že pila svou vlastní moč. Ženu na malé loďce spláchla nečekaná vlna do moře u thajského ostrova Lipe nedaleko známého letoviska Pchúket.

Článek

Čtyřnásobnou matku, 57letou Dominique Courteillovou ze západoaustralského Perthu zachránili thajští rybáři v indonéských vodách po pěti dnech. Jak sama řekla, snažila se v loďce chránit před spalujícím sluncem.

"Jestliže chci přežít, musím si sama poradit," říkala si Dominique při nechtěné plavbě. "Během dne jsem plavala a držela se za člunek, abych se chránila před sluncem... A musela jsem pít vlastní moč," vysvětlila v nemocnici na thajském ostrově Pchúket, kam ji rybářská loď dopravila.

Podle mluvčí nemocnice byla žena po svém zachránění v poměrně dobrém stavu, měla jen trochu spálenin od slunce. Zřejmě k tomu pomohlo i to, že Dominique předchozí rok a půl strávila v pchúketském přístavu na své jachtě.

Courteillová se ztratila 2. března, ovšem následné pátrání ve spolupráci thajských a malajsijských úřadů bylo bezvýsledné, ačkoliv se do něj zapojily vojenské letouny a plavidla. Nakonec se jí podařilo máváním vesla přilákat pozornost thajských rybářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám