Hlavní obsah

Akčního hrdinu Seagala vydírala mafie

– NEW YORK

Americký filmový herec Steven Seagal vystoupil v úterý v New Yorku jako svědek v procesu s mafiánským bossem Peterem Gottim. Uvedl, že mafiáni ho zastrašovali při jeho rozepři s jeho někdejším obchodním partnerem Julesem Nassem.

Článek

Podle žaloby Nasso použil mafiány ze známé rodiny Gambino, aby vyvinuli tlak na 50letého Seagala, aby s ním natáčel filmy. Jeden z nich Anthony ´Sonny´ Ciccone mu při schůzce před třemi lety řekl, aby Gambinům zaplatil za každý film, který natočí s Nassem, 150 000 dolarů.

"Pracuj se Julesem a rozdělíme se," řekl údajně Ciccone. Po schůzce Nasso řekl Seagalovi: "Kdybys řekl něco špatně, zabili by tě." Seagal u soudu tvrdil, že se snažil získat čas a naoko souhlasil. Na otázku žalobce, zda měl při setkání s Cicconem zbraň, Seagal odpověděl, že v New Yorku vždy nosí zbraň a vždy má sebou osobního strážce. Doufám, že nemáte zbraň nyní, poznamenal k tomu soudce.

Když se ho ptali, proč nepožádal o pomoc policii, Seagal odpověděl: "Nemyslím, že by to pomohlo. Jsem herec a nemohu vstoupit do programu na ochranu svědků."

Ciccone a ještě jednoho mafiána Prima Cassarinu  mimo jiné obvinili z vydírání Seagala. Tato obvinění jsou součástí širšího procesu, který také zahrnuje Peterea Gottiho a další čtyři členy Gambinovy rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám