Hlavní obsah

Agresivní alkoholická opice napadla 250 lidí. Vysloužila si doživotí

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbytek života za mřížemi stráví šestiletá opice Kalua. Agresivní primát z indického Kanpuru, kdysi mazlíček místního okultisty, totiž napadl přes 250 lidí a jednomu člověku způsobil i smrt. Někdejší páníček byl navíc zvyklý zvířeti pravidelně podávat alkohol a opice se na něm prý stala závislou, píše server Business Insider.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kaluu před třemi lety odchytili zaměstnanci kanpurské zoo a od té doby je agresivní opice pod zámkem. Byla umístěna do samotné klece, a jelikož během jejího uvěznění nedošlo ke zlepšení chování, zůstane za mřížemi na doživotí.

„Drželi jsme ji několik měsíců v izolaci a pak ji přemístili do vlastní klece. Zůstává ale stejně agresivní,“ uvedl zvěrolékař Mohd Nasir. „Už jsou to tři roky, co jsme ji sem přivedli a nyní bylo rozhodnuto, že zbytek života prožije v zajetí,“ doplnil s tím, že kdyby byla opice na svobodě, mohla by kohokoli opět zranit.

Makakové patří k poměrně agresivním a drzým opicím. V Indii před několika týdny dokonce ukradli jednomu zdravotníkovi vzorky krve od lidí nakažených koronavirem a uprchli s nimi. Mezi obyvateli se pak šířily obavy, aby se opice virem nenakazily a neroznášely ho dál.

Makakové předvedli ukázkové dodržování odstupu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám