Hlavní obsah

Matka porodila dvojčata, každé s jinou barvou pleti

Novinky, nčs

Když v roce 2016 Kanaďanka Judith Nwokochaová porodila dvojčata, myslela si nejdřív, že jí jedno z dětí někdo vyměnil. Ona sama i její manžel jsou černoši, přesto se jedno z dětí narodilo jako albín. Nyní jsou děti hitem každé fotografie.

Foto: Profimedia.cz

Dvojčata jsou hitem fotografií.

Článek

Osmatřicetiletá Nwokochaová je původem z Nigérie a živí se jako fotografka v kanadském Calgary. Když se se svým manželem pokoušeli o potomky, dlouhých osm let se nedařilo. Pár se tak rozhodl podstoupit umělé oplodnění.

Foto: Profimedia.cz

Kachi (vlevo) a Kamsi na první pohled dvojčata nepřipomínají.

Foto: Profimedia.cz

Obě děti se fotí rády.

Na prvních ultrazvucích bylo vidět, že jedno z dvojčat se vyvíjí pomaleji, a existovala možnost, že se narodí s Downovým syndromem. „Byla malinká, lékaři mi říkala, že to možná nezvládne. Jsem strašně šťastná, že to nakonec dokázala,” líčí komplikace Nwokochaová. Dcera Kachi se nakonec narodila zdravá, na rozdíl od svého bratra Kamsiho však jako albín s jinou barvou pleti.

Foto: Profimedia.cz

Matka dětí je fotografka.

Taková situace může nastat v případě, že každý z rodičů je jiné rasy. Výskyt takto rozdílných dvojčat je však minimální.

„Většina lidí mi nevěří, že jsou to dvojčata, ale setkávám se většinou s pozitivními reakcemi,” říká matka dvojčat, která jsou hitem každé společné fotografie, a kdo ví, možná je i díky povolání matky jednou čeká kariéra fotomodelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám