Hlavní obsah

Pumpař v Polsku si při přepadení četl noviny, zloděj raději odešel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdinou dne se v Polsku stal pracovník benzinové pumpy, který si během přepadení ostentativně četl noviny a naprosto ignoroval lupičovy žádosti o vydání peněz. Ten se nakonec znechuceně otočil a odešel s nepořízenou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Tajil jsem dech a ruce se mi třásly, ale řekl jsem mu (lupiči), ať neruší," svěřil se televizi TVN 24 Lukasz Szymański, pumpař z městečka Wschowa na západě Polska, že chladnokrevnost během přepadení spíše předstíral.

„Nejdřív jsem si myslel, že je to nějaký vtip, a tak jsem mu řekl, že ať nedělá legraci. Prohlásil, že to žádná sranda není. Vytáhl nůž a nařídil mi vše vydat," vylíčil Szymański. „Tajil jsem dech, ruce se mi třásly, ale řekl jsem mu, ať mě neruší, protože čtu noviny."

Lupiče taková odpověď tak šokovala, že asi 20 sekund mlčel. „Seděl jsem a přetáčel stránky, zatímco (lupič) stál a nevěděl, co dělat. Napětí bylo děsné," pokračoval pumpař. Nakonec lupič znovu požadoval, aby mu vydal peníze. „Potřetí jsem mu zdvořile odpověděl, že by měl vypadnout, jestli nechce mít problémy. A opravdu odešel," oddychl si Szymański.

Vzápětí ohlásil přepadení policii. Ta dokázala podezřelého zakrátko dopadnout, a to i s jeho nezletilou společnicí, která utekla z polepšovny. Čtyřiatřicetiletý muž se podle policejní mluvčí během výslechu přiznal. Za přepadení mu hrozí až 12 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám