Hlavní obsah

V Bangladéši se narodilo miminko s tváří starce

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V bangladéšské porodnici se v neděli narodilo miminko, které vypadá úplně jinak než ostatní novorozenci. Chlapeček má vrásčitou tvář, připomínající obličej starého člověka. Podle lékařů dítě trpí vzácnou poruchou, uvedla agentura Caters News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novorozenec vypadá jako vrásčitý stařecVideo: Caters News, AP

 
Článek

Za chlapcův zjev může progerie - nemoc, která způsobuje předčasný a urychlený rozvoj stařeckého vzhledu a nemocí spojených se stářím. „Dítě vůbec nevypadá jako novorozenec. Vykazuje nápadné stařecké znaky, jako je nadměrné množství vrásek a drsná struktura kůže,“ řekl jeho ošetřující lékař.

Kromě toho má miminko záda pokryta hustým ochlupením. Lékaři rodiče ujistili, že zatím je dítě v pořádku. Není však jasné, jakou další léčbu bude potřebovat.

Rodiče, kteří už mají dceru, jsou z chlapečka nadšeni. „Můžeme jen děkovat bohu. Není důvod být nešťastný kvůli vzhledu mého syna. Budeme ho akceptovat takového, jaký je. Jsme šťastni, že máme doma kluka,“ uvedl chlapcův otec Biswajit Patro.

Reklama

Výběr článků

Načítám