Hlavní obsah

Ředitelka České miss Michaela Maláčová: Jako malá jsem chtěla být kazatelkou

Kariéra, Jan Matějka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podnikavá žena, matka dvou dětí a třetí přibude na jaře, chtěla být vším. Dnes se kolem ní točí krásné dívky, ale jednou si možná přečteme zajímavou knihu, kterou napíše. Zkusila leccos, proč by nebyla i spisovatelkou, když ji tohle řemeslo láká?

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Michaela Maláčová

Článek

Čím jste chtěla být jako malá?

Různě, podle věku a momentálního zájmu. Pamatuji si: tenistkou a vyhrát Wimbledon, letuškou, pilotem, kazatelkou, maminkou tří synů...

Jak změnilo váš život, když jste se stala v roce 1991 Miss Československa?

Asi zásadně. V devatenácti letech jsem získala nové možnosti, zviditelnění, kontakty a zajímavý finanční příjem i první auto.

Vystudovala jste filmovou a televizní produkci – ovlivnilo to váš nápad založit Českou miss?

Založit Českou Miss nebyl můj původní nápad. Přišlo to do mého života spíše náhodou jako nabídka od bývalého obchodního partnera. Určitě studium produkce využívám téměř denně, a to nejen při organizaci České Miss.

Byla jste manažerkou thajského velvyslanectví.  Prozradíte nám, jak taková práce vypadá? Zdá se být exotická.

Přiznám se, ze to zní lepe, než jaká je skutečnost. Pracovala jsem v Praze, sice na krásném místě ambasády, ale svázána diplomatickými a společenskými pravidly. Byla to dobrá škola etikety a první zkušenosti z oblasti public relations.

Co z toho, co jste už v životě dělala, vás nejvíc bavilo?

Pracuji ráda a zatím vše, co jsem dělala, mě i bavilo. Nejvíce asi produkce Karlovarského festivalu, práce tiskové mluvčí ODS a stále Česká Miss. Dnes se v projektu České Miss prolíná úplně všechno – obchod, produkce, komunikace s médii, kreativita, reklama, showbusiness i společenská a charitativní činnost.

Dnes jste ředitelkou České miss, vaše práce vypadá jako zábava, ale asi je dost náročná, ne?

Baví mě to, jinak bych to nedělala. Jednoduchá odpověď.

Na co se můžeme letos těšit?

Opět budou nové a zajímavé tváře soutěžících, nová dvojice moderátorů – bratři Rašilovové, živá hudba i zpěv, zajímaví hosté, nové soutěžní disciplíny a krásné šaty z dílny našich předních mladých návrhářů včetně velké kolekce hlavní návrhářky večera, Blanky Matragi.

Co považujete za svůj největší profesní i životní úspěch?

Že jsem dostudovala, že jsem vytvořila a obhájila Českou Miss, že jsem maminkou a že jsem snad pro pár lidí i pomocí a podporou.

Jaká profese by vás ještě lákala, kdybyste na ni měla energii a čas?

Spisovatelka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám