Hlavní obsah

Česká spořitelna zavedla otcovskou dovolenou, platí i pro adopci a pěstounství

Právo, ťas

Do tří měsíců po narození dítěte mohou otcové zaměstnaní v České spořitelně (ČS) čerpat nový benefit - pětidenní Volno pro otce. Volno si může novopečený tatínek vybrat najednou či postupně, benefit platí i při adopci dítěte nebo jeho svěření do pěstounské péče. V takovém případě jej lze využít až do tří let věku adoptovaného či svěřeného dítěte. Spořitelna benefit zavedla od 1. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Volno pro otce je součástí projektu Čáp, prostřednictvím kterého ČS podporuje matky a otce zaměstnané v bance. Projekt patří do komplexního programu Diversitas, jehož cílem je harmonizace pracovního a rodinného života zaměstnanců.

„Být ‚zaměstnavatelem první volby‘ s sebou nese určitou míru zodpovědnosti. Proto klademe důraz na slaďování pracovního a soukromého života a nabízíme možnosti flexibilních úvazků a práce z domova,“ uvedla Vera Budway-Strobach, programová manažerka Diversitas (rovné příležitosti) České spořitelny. „Benefit vznikl díky aktivitám programu na podporu rovných příležitostí. Našim otcům jsme chtěli nabídnout podporu během jednoho z nejdůležitějších momentů jejich života,“ dodala Vera Budway-Strobach.

Program Diversitas byl spuštěn v roce 2008 a zaměřuje se na systémový přístup k rovným příležitostem a na slaďování práce a osobního života. Cílem je rozvoj opatření na podporu rovných příležitostí nejen žen a mužů, ale i věkových skupin anebo národností. Česká spořitelna získala za program Diversitas v soutěži Zaměstnavatel roku 2010 první cenu v kategorii Cena personalistů 2010. Program byl oceněn už v loňském roce. V roce 2009 si banka za program Diversitas odnesla první místo v soutěži Firma roku: Rovné příležitosti 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám