Hlavní obsah

Sluchátka SteelSeries Arctis 7 v testu: zacíleno na hráče

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především na náruživé hráče cílí sluchátka Arctis 7 od společnosti SteelSeries. Zaujmout se snaží především bezdrátovým provozem či prostorovým 7.1kanálovým zvukem, potěší ale i drobnosti, jako je praktický výsuvný mikrofon.

Foto: mif, Novinky

SteelSeries Arctis 7

Článek

Značka SteelSeries se zaměřuje na výrobu herních periferií pro profesionální hráče. A přesně na ně cílí také sluchátka Arctis 7. Není proto velkým překvapením, že cenovka se u tohoto konkrétního modelu vyšplhala až nad hranici čtyř tisíc korun.

Sluchátka zaujmou na první pohled svým vzhledem. Jsou vyvedena v kombinaci šedé a černé barvy, kombinují se u nich různé typy materiálů – kov, plast, a dokonce i látka. Ta je použita na hlavovém mostu, aby sluchátka byla co možná nejpohodlnější.

Foto: mif, Novinky

Boční strana sluchátek

Foto: mif, Novinky

Spodní strana sluchátek

Ergonomie bez chybičky

Upravovat výšku pásku přes hlavu je možné pomocí suchého zipu. Potěší i možnost natočit sluchátka o devadesát stupňů tak, aby se snáze nosila na krku, když je zrovna nepoužíváte. K ergonomii tedy nelze mít mnoho výhrad, naopak i s ohledem na velikost sluchátek je velmi slušná.

Výrobce zkrátka při konstrukci myslel na ty nejmenší drobnosti, což dokládá například i mikrofon. Řada konkurenčních modelů jej totiž má odnímatelný, aby jej uživatel jednoduše odmontoval, když jej nepoužívá. Ale to není v praxi příliš šťastné řešení, protože mikrofon se pak velmi snadno ztratí. Právě proto má model Arctis 7 mikrofon výsuvný, nikdy se tedy neztratí a vždy bude po ruce.

Sluchátka tak můžete využívat při hraní jako klasický headset s vysoce kvalitním mikrofonem – a při poslechu hudby jednoduše mikrofon ukryjete.

Celkově působí konstrukce velmi pevným a odolným dojmem, což je rozhodně dobře. Nechá si totiž líbit i velmi špatné zacházení, které po prohraném závodu nebo bitvě u počítače nebude ničím výjimečným.

Foto: mif, Novinky

Sluchátka jsou velmi pohodlná

Foto: mif, Novinky

Mikrofon je výsuvný

Prostorový zvuk se pro hráče hodí

Sluchátka Arctis 7 nabízejí prostorový zvuk 7.1, který dokážou zprostředkovat 40mm neodymové měniče, jejichž frekvenční rozsah je velmi pěkných 20 Hz – 20 kHz.

Zvuk linoucí se z těchto sluchátek je poměrně vyvážený. Výšky a středy dokonce nejsou ani nijak dramaticky přehlučeny basy, což se bohužel u řady herních sluchátek skutečně stává. Celkově by se tak dala zvuková reprodukce charakterizovat jako jemnější a hladší.

Foto: mif, Novinky

Detailní pohled na jeden z náušníků

Foto: mif, Novinky

Sluchátka jsou velmi pohodlná

Prostorový zvuk samozřejmě není tak věrný jako v případě, kdy používáte skutečnou reprosoustavu s 7.1 kanály. I tak zde ale rozdíl poznat jde, například ve hře dokážete díky této vychytávce rozpoznat, zda nepřítel stojí za vámi, nebo vedle vás.

V hodnocení kvality zvuku se sluší vyzdvihnout také výsuvný mikrofon, který dokáže zvuk zaznamenat velmi čistě. Je navíc dobře slyšitelný i v hlučnějším prostředí.

Zcela bez problémů je také bezdrátový režim. Jeho dosah je v praxi více než deset metrů, což by mělo bohatě stačit každému. Během tří týdnů testování jsme ani jednou nezaznamenali výpadek.

Výdrž baterie se pohybuje zhruba okolo 15 hodin, samozřejmě ji ale ovlivňuje navolená hlasitost sluchátek i to, zda je aktivní mikrofon. Sluchátka je možné připojit také pomocí kabelu jack 3,5 mm, hrát je tedy možné dál, i když se baterie vybije.

Foto: mif, Novinky

Ovládací prvky

Foto: mif, Novinky

Ovládací prvky

Závěrečné hodnocení

Sluchátka SteelSeries Arctis 7 se neztratí ani v rukách náročnějších hráčů, kteří si občas rádi poslechnou nějakou oblíbenou muziku. Vynikají především bytelnou konstrukcí, přičemž si zachovávají i velmi příjemnou ergonomii. Třešničkou na dortu je pak podpora prostorového zvuku 7.1.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Technické parametry sluchátek SteelSeries Arctis 7

Bezdrátová technologie: Radio Frequency

Výdrž baterie: až 15 hodin

Bezdrátová: ano, možno připojit i kabelem

Délka kabelu: 1,2 m

Konektor: 3.5 mm (TRRS), USB Type-A

Mikrofon: ano, výsuvný

Frekvenční rozsah: 20 Hz až 20 kHz

Impedance: 32 Ohm

Citlivost: 98 dB

Cena: 4500 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám