Hlavní obsah

Firefox cílí na chytré telefony s operačním systémem Android

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vývojáři společnosti Mozilla uvolnili ke stažení testovací alfa verzi nového mobilního internetového prohlížeče Firefox, který je známý pod kódovým označením Fennec. Mezi hlavní “vylepšení“ novinky patří podpora operačního systému Android, kterým jsou vybaveny některé chytré telefony.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Článek

Nová verze prohlížeče s označením Fennec 2.0 Alfa 1 nabízí celou řadu vylepšení. Vedle možnosti instalace na chytré telefony s Androidem je velkou novinkou multiprocesová podpora.

„Díky vylepšení by měl prohlížeč svižněji reagovat, i když nutno podotknout, že se stále jedná o alfaverzi. Celkově se vývojáři zaměřili na výkon, který by měl být výrazně lepší než v předchozí verzi,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Dalším zajímavým vylepšením je integrace doplňku Firefox Sync, který umožňuje synchronizovat záložky i hesla s internetovým prohlížečem ve stolním počítači.

Stahovat nejnovější Fennec 2.0 Alfa 1 můžete pro Nokii N900 a chytré telefony s operačním systémem Android 2.0 zde.

Mobilní Firefox vyvíjí Mozilla již od roku 2008

Na vývoji mobilního Firefoxu pracovala společnost Mozilla již od konce roku 2008. Až doposud byl však tento prohlížeč znám pod kódovým označením Fennec, který používali tvůrci pro jeho testovací verze. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Fennec bude pracovat také na mobilních telefonech s Windows Mobile.

Mobilní verze Firefoxu je dostupná pro různé platformy. Vyzkoušet si uživatelské prostředí tohoto webového prohlížeče můžete také na vašem počítači. K dispozici jsou verze pro Windows, Linux i Mac OS X. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám