Hlavní obsah

Komunikaci uživatelů nemonitorujeme, prohlásili tvůrci WeChatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Aplikace WeChat konverzaci svých uživatelů neukládá, oznámil provozovatel platformy, společnost Tencent. WeChat je v Číně nejpopulárnějším komunikačním nástrojem a jeho vlastník sdělením reagoval na kritiku prominentního podnikatele Li Šu-fua. Ten tvrdí, že Tencent účty všech uživatelů monitoruje.

Foto: Reuters File Photo, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Li je zakladatelem a šéfem společnosti Geely Holdings, která vlastní mimo jiné značku Volvo. Li v pondělí podle čínských médií uvedl, že šéf společnosti Tencent Ma Chua-tcheng "musí den co den sledovat naši veškerou komunikaci přes WeChat".

"WeChat historii uživatelských chatů neukládá. Zůstávají uloženy pouze v mobilních telefonech, počítačích a dalších koncových zařízeních uživatelů," uvedl WeChat na své platformě.

Agentura Reuters v této souvislosti připomněla, že čínský dohled nad kybernetickým prostorem v září nastavil pro provozovatele komunikačních aplikací nová pravidla. Podle nich platí, že když příspěvek na sociálních sítích pravidla poruší, odpovědnost nese provozovatel komunikační platformy.

Reklama

Výběr článků

Načítám